Globale nettside

Wintershall har aktivitet over hele verden. Lær mer selskapets strategi, prosjekter og verdier på vår globale nettside.

www.wintershall.com

 

 

Wintershall Norge

Wintershall globalt
Språk:
20.07.2017

Snefrid Nord bygges utGassfunnet Snefrid Nord er besluttet utbygget som en havbunnstilknytning til Aasta Hansteen-feltet. Oppstart er forventet sent i 2019.

(Illustration: Statoil / Illustrasjon: Statoil)

Partnerskapet i lisens PL218, som omfatter både Aasta Hansteen-feltet og Snefrid Nord-funnet, har besluttet å inkludere Snefrid Nord som en del av Aasta Hansteen-utbyggingen. Den 6. juli leverte operatøren Statoil inn et supplement til Plan for utbygging og drift (PUD) for Aasta Hansteen til myndighetene. Wintershall har en eierandel på 24 prosent i lisensen.

Snefrid Nord ble funnet i 2015 og har estimerte ressurser på rundt 5 milliarder kubikkmeter med gass. Utbyggingskonseptet innebærer én brønn i en havbunnsramme med én brønnslisse. Denne vil kobles til Aasta Hansteen via Luva-brønnrammen seks kilometer unna. Vanndybden er 1312 meter. 

I platåfasen er det beregnet at produksjonen vil ligge rundt 4 millioner kubikkmeter gass per dag og forventet produksjonstid er per nå 5-6 år.

- Snefrid Nord er et strategisk viktig tilskudd til Aasta Hansteen-utbyggingen fordi dette funnet øker de totale volumene på feltet. Dette utsetter produksjonsnedgangen for Aasta Hansteen og bidrar til å fylle Polarled, sier leder for utbygging, Eivind Torheim i Wintershall Norge.

Leverandørene vil være Aker Solutions, som leverandør av havbunnsutstyr, og Subsea 7 som leverandør av rørledninger og som installatør av undervannsløsninger. Disse selskapene er også leverandører for utbyggingen av Aasta Hansteen, og prosjektet forventer dermed å oppnå synergi ved å velge de samme tilbyderne.

De totale investeringene for utbyggingen av Snefrid Nord vil være rundt 1,2 milliarder kroner og produksjonsstart er forventet sent i 2019. 

Statoil Petroleum ASA er operatør av feltet (51%) med partnerne Wintershall Norge AS (24%), OMV Norge AS (15%) og ConocoPhillips Skandinavia AS (10%). 

Relaterte nyheter

Siste nyheter

16.05.2017 Norsk-tysk energisamarbeid i fokus

Mario Mehren møtte olje- og energiministeren i Berlin / Olje og gass fra Nordsjøen sikrer Europas energiforsyning

08.05.2017 Back to Black

The profits bubble again for the oil multinationals. Even in the Norwegian Sea the branch catapults itself from the crisis. However, the situation remains fragile. An...

02.05.2017 Oljeministeren besøker Wintershall-rigg

Olje og energiminister Terje Søviknes besøker boreoperasjonene på Maria-feltet og annonserer TFO-runder 2017

02.05.2017 Maria foran skjema

Produksjonsstart akselerert til første halvdel av 2018 / Minister Søviknes besøker boreriggen på Mariafeltet

25.04.2017 Minister of Labour Anniken Hauglie opened new Wintershall head office

The company has built a landmark in Hinna Park