Globale nettside

Wintershall har aktivitet over hele verden. Lær mer selskapets strategi, prosjekter og verdier på vår globale nettside.

www.wintershall.com

 

 

Wintershall Norge

Wintershall globalt
Språk:
20.07.2017

Snefrid Nord bygges utGassfunnet Snefrid Nord er besluttet utbygget som en havbunnstilknytning til Aasta Hansteen-feltet. Oppstart er forventet sent i 2019.

(Illustration: Statoil / Illustrasjon: Statoil)

Partnerskapet i lisens PL218, som omfatter både Aasta Hansteen-feltet og Snefrid Nord-funnet, har besluttet å inkludere Snefrid Nord som en del av Aasta Hansteen-utbyggingen. Den 6. juli leverte operatøren Statoil inn et supplement til Plan for utbygging og drift (PUD) for Aasta Hansteen til myndighetene. Wintershall har en eierandel på 24 prosent i lisensen.

Snefrid Nord ble funnet i 2015 og har estimerte ressurser på rundt 5 milliarder kubikkmeter med gass. Utbyggingskonseptet innebærer én brønn i en havbunnsramme med én brønnslisse. Denne vil kobles til Aasta Hansteen via Luva-brønnrammen seks kilometer unna. Vanndybden er 1312 meter. 

I platåfasen er det beregnet at produksjonen vil ligge rundt 4 millioner kubikkmeter gass per dag og forventet produksjonstid er per nå 5-6 år.

- Snefrid Nord er et strategisk viktig tilskudd til Aasta Hansteen-utbyggingen fordi dette funnet øker de totale volumene på feltet. Dette utsetter produksjonsnedgangen for Aasta Hansteen og bidrar til å fylle Polarled, sier leder for utbygging, Eivind Torheim i Wintershall Norge.

Leverandørene vil være Aker Solutions, som leverandør av havbunnsutstyr, og Subsea 7 som leverandør av rørledninger og som installatør av undervannsløsninger. Disse selskapene er også leverandører for utbyggingen av Aasta Hansteen, og prosjektet forventer dermed å oppnå synergi ved å velge de samme tilbyderne.

De totale investeringene for utbyggingen av Snefrid Nord vil være rundt 1,2 milliarder kroner og produksjonsstart er forventet sent i 2019. 

Statoil Petroleum ASA er operatør av feltet (51%) med partnerne Wintershall Norge AS (24%), OMV Norge AS (15%) og ConocoPhillips Skandinavia AS (10%). 

Relaterte nyheter

Siste nyheter

15.11.2017 Hugo Dijkgraaf tar over som administrerende direktør

Hugo Dijkgraaf har tatt over som administrerende direktør i Wintershall Norge og vil bygge videre på arbeidet til forgjengeren Bernd Schrimpf

11.10.2017 Wintershall fornyer samarbeid med Stavanger Symfoniorkester

Wintershall Norge og Stavanger Symfoniorkester (SSO) har inngått en treårig samarbeidsavtale fra januar 2018.

27.09.2017 Hugo Dijkgraaf blir ny administrerende direktør i Wintershall Norge

Hugo Dijkgraaf (42) ble i dag presentert som ny administrerende direktør i Wintershall Norge AS fra november i år, etter formell utnevnelse av selskapets styre.

16.05.2017 Norsk-tysk energisamarbeid i fokus

Mario Mehren møtte olje- og energiministeren i Berlin / Olje og gass fra Nordsjøen sikrer Europas energiforsyning

08.05.2017 Back to Black

The profits bubble again for the oil multinationals. Even in the Norwegian Sea the branch catapults itself from the crisis. However, the situation remains fragile. An...