Globale nettside

Wintershall har aktivitet over hele verden. Lær mer selskapets strategi, prosjekter og verdier på vår globale nettside.

www.wintershall.com

 

 

Wintershall Norge

Wintershall globalt
Språk:
25.04.2017

Arbeidsminister Anniken Hauglie åpnet Wintershalls hovedkontor i StavangerRoser Wintershall for jobbskaping i Norge

Stavanger. I dag under den offisielle åpningen av Wintershall Norges nye hovedkontorbygg i Stavanger sa arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie at hun har sett med glede på alle arbeidsplassene selskapet har skapt i løpet av sine ti år i Norge.

«Åpningen av Wintershalls nye hovedkontoret viser at den norske kontinentalsokkelen byr på store muligheter, og at Norge er en attraktiv forretningspartner for internasjonale aktører», sa hun til gruppen av ansatte, lokale toppfolk og ledere i oljeselskaper, som var samlet i det nye kontoret i Hinna Park.

Wintershall Norge deltar i ca. 60 lisenser på den norske kontinentalsokkelen og er operatør for mer enn halvparten. Siden 2012 har selskapet vært en av de største produsentene i Norge med en daglig produksjon på 3.000 fat oljeekvivalenter (foe) i 2012 til mer enn 80.000 foe i dag.

«Vi har blitt en av de viktigste aktørene på den norske kontinentalsokkelen. Det er et resultat vi kan være stolte av, men det er langt fra slutten på historien. Tvert imot. Vi forplikter oss til å kontinuerlig utvikle prosjektene og partnerskapene våre – og til å fortsette investeringene i Norge. Det er et løfte vi står ved: vi er kommet for å bli», sa Martin Bachmann, konserndirektør med ansvar for leting og produksjon i Europa og Midtøsten.

Wintershall Norge er operatør for Maria-utbyggingen i Norskehavet med en prislapp på 15,3 milliarder kroner. Subsea-utbyggingen vil i løpet av sin levetid skape store verdier for Norge gjennom arbeidsplasser og skatteinntekter, fortalte Bachmann.

«Maria er Wintershalls flaggskipprosjekt på norsk sokkel og er det første feltet vi har fulgt hele veien fra funn til produksjon. Det er vår største enkeltstående investering i Norge, som i løpet prosjektperioden og de neste 25 årene vil skape omtrent 35.000 årsverk og bidra med betydelige inntekter til det norske samfunnet», sa han.

Bedre lagarbeid under ett tak

Wintershall har en tradisjon med å skape arbeidsplasser i Norge. Mellom 2009 og 2015 økte antallet ansatte i selskapet fra 50 til ca. 500, med kolleger i Stavanger fordelt på tre forskjellige bygg. Med støtte fra morselskapet BASF gikk Wintershall i 2014 inn for å optimalisere kontorsituasjonen ved å bygge et nytt kontorbygg som kunne huse alle ansatte under ett tak.

«Ved å samle alle de ansatte i Stavanger i ett bygg kunne vi være mer effektive og mer produktive. I dag deler vi kunnskap og samarbeider enda tettere enn før. Moderne kommunikasjonsteknologi i det nye bygget gjør at vi også kan samarbeide meget effektivt med kolleger og interessenter i andre deler av verden», fortalte Bernd Schrimpf, administrerende direktør i Wintershall Norge.

Det nye hovedkontoret ligger i Hinna Park, som har gode bussforbindelser og jernbanestasjon like ved. Bygget er oppført i samsvar med strenge miljøstandarder og er et av de første i Norge som har oppnådd miljøklassifiseringen BREEAM-NOR Excellent.

Wintershall Holding GmbH er et heleid datterselskap av BASF i Ludwigshafen. Selskapet har vært aktivt i utvinning av naturressurser i 120 år, og i leting og produksjon av olje og gass i over 85 år. Wintershall fokuserer på utvalgte kjerneregioner, der selskapet har opparbeidet seg en omfattende regional og teknologisk ekspertise. Disse regionene er Europa, Russland, Nord-Afrika, Sør-Amerika og i økende grad Midtøsten. Selskapet har som mål å ekspandere innen leting og produksjon gjennom utvalgte partnerskap, innovasjon og teknologisk kompetanse. Wintershall sysselsetter globalt rundt 2 000 medarbeidere fra 50 nasjoner og er Tysklands største internasjonale produsent av råolje og naturgass.

Wintershall. Shaping the future.

For mer informasjon følg oss på www.wintershall.com,Twitter, Facebook og YouTube.

Kontakt: Verena Sattel

Relaterte nyheter

No news available.

Siste nyheter

11.10.2017 Wintershall fornyer samarbeid med Stavanger Symfoniorkester

Wintershall Norge og Stavanger Symfoniorkester (SSO) har inngått en treårig samarbeidsavtale fra januar 2018.

27.09.2017 Hugo Dijkgraaf blir ny administrerende direktør i Wintershall Norge

Hugo Dijkgraaf (42) ble i dag presentert som ny administrerende direktør i Wintershall Norge AS fra november i år, etter formell utnevnelse av selskapets styre.

20.07.2017 Snefrid Nord bygges ut

Gassfunnet Snefrid Nord er besluttet utbygget som en havbunnstilknytning til Aasta Hansteen-feltet. Oppstart er forventet sent i 2019.

16.05.2017 Norsk-tysk energisamarbeid i fokus

Mario Mehren møtte olje- og energiministeren i Berlin / Olje og gass fra Nordsjøen sikrer Europas energiforsyning

08.05.2017 Back to Black

The profits bubble again for the oil multinationals. Even in the Norwegian Sea the branch catapults itself from the crisis. However, the situation remains fragile. An...