Globale nettside

Wintershall har aktivitet over hele verden. Lær mer selskapets strategi, prosjekter og verdier på vår globale nettside.

www.wintershall.com

 

 

Wintershall Norge

Wintershall globalt
Språk:
09.06.2016

Havbunnsrammer installert på MariafeltetMilepæl for Wintershall sin utbygging i Norge

Stavanger. Utbyggingen av Mariafeltet har nådd en milepæl etter at de to brønnrammene er installert på havbunnen. Strukturene, som hver er på størrelse med en basketballbane, ble i sist uke fraktet fra Kristiansund til Haltenbanken i Norskehavet. 

Fartøyet Normand Oceanic brakte de 285 tonn tunge rammene 210 kilometer ut til Mariafeltet og installerte dem på 300 meters dyp. 

«Dette er den første store installasjonen på Maria. Den markerer en milepæl i utbyggingen av feltet. Maria er et sammensatt prosjekt med en innovativ utbyggingsløsning som er gjort mulig ved bruk av eksisterende infrastruktur. Med en sikker gjennomføring av operasjonen, både på tid og innenfor budsjett, legger vi grunnlaget for planlagt oppstart på feltet i siste del av 2018,» sier Hugo Dijkgraaf, prosjektdirektør for Maria. 

Maria-reservoaret skal kobles til tre eksisterende plattformer via de to havbunnsinnretningene. Brønnstrømmen fra Maria vil gå til Kristin for prosessering,  mens vanninjeksjon kommer fra Heidrun. Løftegass blir tilført fra Åsgard B via Tyrihans D. Prosessert olje blir overført til Åsgard C for lagring og lasting til skytteltankere. Gassen fra Maria vil bli eksportert gjennom Åsgard transportsystem til Kårstø. 

I tillegg til arbeidet med havbunnsrammene var fartøyet Normand Oceanic også innom Kristinfeltet. Her ble det installert ankere til kontrollkabelen som skal styre Maria-produksjonen. 

De neste månedene skal Wintershall legge 68 kilometer med rørledninger på havbunnen. Disse skal koble bunnrammene til vertsinstallasjonene. Modifikasjoner på plattformene Kristin og Heidrun blir også utført i sommer. Neste år skal det utføres flere marine operasjoner, som inkluderer produksjonsrørledning og flere modifikasjoner på plattformene.

Les mer

04.09.2015 Plan for utbygging og drift av Mariafeltet godkjent

Olje- og energidepartementet har godkjent Wintershalls første egenopererte utbyggingsprosjekt i Norge / Wintershall går videre med utbyggingen i Norskehavet

Relaterte nyheter

  • 23.10.2017 Prosjektene som har blitt 10,5 milliarder billigere

    Siden forrige anslag i fjor, har 12 byggeprosjekter på norsk sokkel kuttet prisen med totalt 10,5 milliarder kroner.

  • 20.07.2017 Snefrid Nord bygges ut

    Gassfunnet Snefrid Nord er besluttet utbygget som en havbunnstilknytning til Aasta Hansteen-feltet. Oppstart er forventet sent i 2019.

  • 08.05.2017 Back to Black

    The profits bubble again for the oil multinationals. Even in the Norwegian Sea the branch catapults itself from the crisis. However, the situation remains fragile. An...

Siste nyheter

15.11.2017 Hugo Dijkgraaf tar over som administrerende direktør

Hugo Dijkgraaf har tatt over som administrerende direktør i Wintershall Norge og vil bygge videre på arbeidet til forgjengeren Bernd Schrimpf

23.10.2017 Prosjektene som har blitt 10,5 milliarder billigere

Siden forrige anslag i fjor, har 12 byggeprosjekter på norsk sokkel kuttet prisen med totalt 10,5 milliarder kroner.

11.10.2017 Wintershall fornyer samarbeid med Stavanger Symfoniorkester

Wintershall Norge og Stavanger Symfoniorkester (SSO) har inngått en treårig samarbeidsavtale fra januar 2018.

27.09.2017 Hugo Dijkgraaf blir ny administrerende direktør i Wintershall Norge

Hugo Dijkgraaf (42) ble i dag presentert som ny administrerende direktør i Wintershall Norge AS fra november i år, etter formell utnevnelse av selskapets styre.

20.07.2017 Snefrid Nord bygges ut

Gassfunnet Snefrid Nord er besluttet utbygget som en havbunnstilknytning til Aasta Hansteen-feltet. Oppstart er forventet sent i 2019.