Globale nettside

Wintershall har aktivitet over hele verden. Lær mer selskapets strategi, prosjekter og verdier på vår globale nettside.

www.wintershall.com

 

 

Wintershall Norge

Wintershall globalt
Språk:
02.05.2017

Maria foran skjemaProduksjonsstart akselerert til første halvdel av 2018 / Minister Søviknes besøker boreriggen på Mariafeltet

Olje- og energiminister Terje Søviknes og konsernsjef i Wintershall, Mario Mehren, besøkte i dag riggen Deepsea Stavanger i Norskehavet på Mariafeltet. 

Maria er en subsea-utbygging som bruker eksisterende infrastruktur for å produsere olje på en kostnadseffektiv og smart måte. Boring av de seks brønnene på feltet startet i mars og topphullene er nå fullført. Boring ned til reservoaret er godt i gang.

«Så langt har fremdriften i Mariaprosjektet vært god. Hvis dette fortsetter, kan oppstart i første halvdel av 2018 være mulig. Med boringen i reservoaret kommer vi til å nå enda en kritisk milepæl som bringer oss et skritt nærmere first oil», sa Mehren.

«Wintershall har tro på Norge. Vi har investert tungt her og er nå i ferd med bygge ut et felt som vil skape store verdier for Wintershall og Norge i lang tid fremover. Jeg er stolt over å se at feltet begynner å ta form. Maria er et godt symbol for vårt langsiktige engasjement i Norge.»

Med beliggenhet på Haltenbanken i Norskehavet vil Maria kobles til tre eksisterende plattformer i området. Brønnstrømmen fra Maria vil gå til Kristin-plattformen for prosessering, mens vann for injeksjon kommer fra Heidrun. Løftegass blir tilført fra Åsgard B via brønnrammene på Tyrihans.  Prosessert olje blir overført til Åsgard C for lagring og lasting til skytteltankere. Gassen vil bli eksportert gjennom Åsgard transportsystem til Kårstø.

Boring på feltet startet i mars og skal etter planen pågå i opptil 580 dager. Ca. 68 kilometer med rørledninger og to brønnrammer er allerede installert på havbunnen. De resterende installasjonene er planlagt utført i løpet av 2017. Modifikasjoner på plattformene Kristin og Heidrun samt andre marine operasjoner pågår.

«Maria er et smart utbyggingskonsept som bruker utprøvd teknologi for å få maksimalt ut av eksisterende infrastruktur i området. I disse utfordrende tider har vi jobbet tett med våre samarbeidspartnere og norske myndigheter for å bygge ut et felt som vil ha positiv betydning på lang sikt. Jeg er spesielt glad for at vi leverer feltet i rett tid og samtidig kan vise til gode HMS-resultater», sa Hugo Dijkgraaf, prosjektleder for Maria, som også var ombord.

Investeringene i Maria-utbyggingen anslås til ca. 15,3 milliarder kroner. De utvinnbare reservene på feltet vil være omtrent 180 millioner fat oljeekvivalenter (foe), hvorav størsteparten er olje. «First oil» forventes i 2018 med mulig akselerert produksjon i løpet av første halvår.

Mariafeltet ligger ca. 20 kilometer øst for Kristinfeltet og omtrent 45 kilometer sør for Heidrunfeltet på Haltenbanken i Norskehavet. Wintershall Norge er operatør for lisensen med en andel på 50 %, Petoro har 30 % og Centrica Resources (Norge) eier de resterende 20 %.

Les mer

04.09.2015 Plan for utbygging og drift av Mariafeltet godkjent

Olje- og energidepartementet har godkjent Wintershalls første egenopererte utbyggingsprosjekt i Norge / Wintershall går videre med utbyggingen i Norskehavet

Relaterte nyheter

Siste nyheter

15.12.2017 - Vil bli et av de viktigste oljeselskapene i Europa

Wintershall-topp Mario Mehren mener norsk sokkel blir svært viktig for den planlagte sammenslåingen med DEA.

08.12.2017 Lett å unngå, enkel å nå

På en utpost i Nordsjøen jobber 116 oljearbeidere tett på hverandre 14 dager i strekk. Vi ble med sjømannspresten på besøk til Wintershall sin Brage-plattform.

05.12.2017 Skal investere 20 milliarder på norsk sokkel de neste fire årene

Wintershalls nye norgessjef har ingen planer om å senke ambisjonene i Norge.

24.11.2017 BASF bekrefter samtaler med Letter One

BASF er i samtaler om en potensiell fusjon mellom BASF sin olje- og gassvirksomhet og tilsvarende virksomhet hos Letter One, samlet i DEA-gruppen.

15.11.2017 Hugo Dijkgraaf tar over som administrerende direktør

Hugo Dijkgraaf har tatt over som administrerende direktør i Wintershall Norge og vil bygge videre på arbeidet til forgjengeren Bernd Schrimpf