Globale nettside

Wintershall har aktivitet over hele verden. Lær mer selskapets strategi, prosjekter og verdier på vår globale nettside.

www.wintershall.com

 

 

Wintershall Norge

Wintershall globalt
Språk:
02.05.2017

Maria foran skjemaProduksjonsstart akselerert til første halvdel av 2018 / Minister Søviknes besøker boreriggen på Mariafeltet

Olje- og energiminister Terje Søviknes og konsernsjef i Wintershall, Mario Mehren, besøkte i dag riggen Deepsea Stavanger i Norskehavet på Mariafeltet. 

Maria er en subsea-utbygging som bruker eksisterende infrastruktur for å produsere olje på en kostnadseffektiv og smart måte. Boring av de seks brønnene på feltet startet i mars og topphullene er nå fullført. Boring ned til reservoaret er godt i gang.

«Så langt har fremdriften i Mariaprosjektet vært god. Hvis dette fortsetter, kan oppstart i første halvdel av 2018 være mulig. Med boringen i reservoaret kommer vi til å nå enda en kritisk milepæl som bringer oss et skritt nærmere first oil», sa Mehren.

«Wintershall har tro på Norge. Vi har investert tungt her og er nå i ferd med bygge ut et felt som vil skape store verdier for Wintershall og Norge i lang tid fremover. Jeg er stolt over å se at feltet begynner å ta form. Maria er et godt symbol for vårt langsiktige engasjement i Norge.»

Med beliggenhet på Haltenbanken i Norskehavet vil Maria kobles til tre eksisterende plattformer i området. Brønnstrømmen fra Maria vil gå til Kristin-plattformen for prosessering, mens vann for injeksjon kommer fra Heidrun. Løftegass blir tilført fra Åsgard B via brønnrammene på Tyrihans.  Prosessert olje blir overført til Åsgard C for lagring og lasting til skytteltankere. Gassen vil bli eksportert gjennom Åsgard transportsystem til Kårstø.

Boring på feltet startet i mars og skal etter planen pågå i opptil 580 dager. Ca. 68 kilometer med rørledninger og to brønnrammer er allerede installert på havbunnen. De resterende installasjonene er planlagt utført i løpet av 2017. Modifikasjoner på plattformene Kristin og Heidrun samt andre marine operasjoner pågår.

«Maria er et smart utbyggingskonsept som bruker utprøvd teknologi for å få maksimalt ut av eksisterende infrastruktur i området. I disse utfordrende tider har vi jobbet tett med våre samarbeidspartnere og norske myndigheter for å bygge ut et felt som vil ha positiv betydning på lang sikt. Jeg er spesielt glad for at vi leverer feltet i rett tid og samtidig kan vise til gode HMS-resultater», sa Hugo Dijkgraaf, prosjektleder for Maria, som også var ombord.

Investeringene i Maria-utbyggingen anslås til ca. 15,3 milliarder kroner. De utvinnbare reservene på feltet vil være omtrent 180 millioner fat oljeekvivalenter (foe), hvorav størsteparten er olje. «First oil» forventes i 2018 med mulig akselerert produksjon i løpet av første halvår.

Mariafeltet ligger ca. 20 kilometer øst for Kristinfeltet og omtrent 45 kilometer sør for Heidrunfeltet på Haltenbanken i Norskehavet. Wintershall Norge er operatør for lisensen med en andel på 50 %, Petoro har 30 % og Centrica Resources (Norge) eier de resterende 20 %.

Les mer

04.09.2015 Plan for utbygging og drift av Mariafeltet godkjent

Olje- og energidepartementet har godkjent Wintershalls første egenopererte utbyggingsprosjekt i Norge / Wintershall går videre med utbyggingen i Norskehavet

Relaterte nyheter

Siste nyheter

11.10.2017 Wintershall fornyer samarbeid med Stavanger Symfoniorkester

Wintershall Norge og Stavanger Symfoniorkester (SSO) har inngått en treårig samarbeidsavtale fra januar 2018.

27.09.2017 Hugo Dijkgraaf blir ny administrerende direktør i Wintershall Norge

Hugo Dijkgraaf (42) ble i dag presentert som ny administrerende direktør i Wintershall Norge AS fra november i år, etter formell utnevnelse av selskapets styre.

20.07.2017 Snefrid Nord bygges ut

Gassfunnet Snefrid Nord er besluttet utbygget som en havbunnstilknytning til Aasta Hansteen-feltet. Oppstart er forventet sent i 2019.

16.05.2017 Norsk-tysk energisamarbeid i fokus

Mario Mehren møtte olje- og energiministeren i Berlin / Olje og gass fra Nordsjøen sikrer Europas energiforsyning

08.05.2017 Back to Black

The profits bubble again for the oil multinationals. Even in the Norwegian Sea the branch catapults itself from the crisis. However, the situation remains fragile. An...